OPA Astrology Store LogoΚαλλιεργώντας Πολιτιστική Συναίσθηση για την Νέα Εποχή

Από την Kay Taylor
Μετάφραση Άντζελα Τίκη

Καθώς γράφω το παρόν κείμενο, συνειδητοποιώ πως γράφεται απευθυνόμενο σε μεγαλύτερης ηλικίας, κυρίως λευκούς αστρολόγους, εκείνους που ανέπτυξαν τη σοφία και την αστρολογία τους σε διαφορετικούς καιρούς και χρόνους. Εάν είστε νεότεροι σε ηλικία, είστε ήδη η ενσάρκωση των πολιτιστικών τάσεων της νέας εποχής, έτοιμοι να οδηγήσετε τον αστρολογικό κόσμο σε μια αναβαθμισμένη συνείδηση. Ας συναντηθούμε κάπου στην μέση και να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον.

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Ως αστρολόγοι, προβλέψαμε πως το 2020 θα ήταν μια χρονιά μνημειώδους αλλαγής, γνωρίζοντας πως ξεκινούσαν τρεις νέοι σημαντικοί συνοδικοί κύκλοι.1

Ο πρώτος κύκλος, η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα, έγινε στο ζώδιο του Αιγόκερου τον Ιανουάριο του 2020. Η έκθεση για την κλιματική αλλαγή και οι πρώτες περιπτώσεις του COVID-19 ήταν σημαντικά γεγονότα που σχετίζονται με αυτή τη σύνοδο.

Μπορούμε να περιμένουμε και να θεωρήσουμε πως, πολλά μαθήματα, μάχες και δυσκολίες, όπως και θετικές αλλαγές που συνδέονται με αυτόν τον κύκλο, θα συμβούν τα επόμενα 33 χρόνια (έως την επόμενη σύνοδο). Αυτές, θα μπορούσαν να αφορούν περισσότερες πανδημίες, οξυμένα γεγονότα της κλιματικής κρίσης, καθώς και τον μετασχηματισμό οικονομικών και πολιτικών συστημάτων.

Ο Δίας και ο Πλούτωνας συναντήθηκαν τρεις φορές στο ζώδιο του Αιγόκερου μέσα στο 2020, ξεκινώντας επίσης έναν 14ετή κύκλο.

Η ένωση αυτή γεννά νέες πεποιθήσεις και αξίες σε σχέση με τον πλούτο, ένα νέο όραμα για την εξισορρόπηση της επέκτασης και της διατήρησης, και την εντολή να αναλάβουμε δυναμικές δράσεις που βασίζονται στον ρεαλισμό.

Και τέλος, την Μεγάλη Σύνοδο του Δία και Κρόνου που κορυφώθηκε την ημέρα του Χειμερινού Ηλιοστασίου του 2020, ένας κύκλος μέσα από τον οποίο θα υφανθούν Υδροχοϊκά πολιτιστικά σενάρια στη δομή του κόσμου μας κατά τα επόμενα είκοσι χρόνια. Αυτές οι τάσεις, είναι πιθανότερο να περιλαμβάνουν τεράστιες και καταπληκτικές χρήσεις της τεχνολογίας, όπως και καινοτόμες εφευρέσεις που θα δώσουν λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας μας. Η προσωπική μου πεποίθηση είναι πως, αυτές οι αλλαγές θα κάνουν το μυαλό μας να στριφογυρίσει, παρόμοια με αυτούς που γεννήθηκαν κατά την περίοδο της αντικατάστασης των αλόγων από τα αυτοκίνητα. Οι πρόσφατοι πρόγονοί μας έγραφαν με πένα, και στη συνέχεια παρακολούθησαν ένα διαστημόπλοιο να προσγειώνεται στη Σελήνη ενώ οι νεότερες γενιές χειρίζονται τους υπολογιστές και τα έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με ευκολία.

Όλες οι αλλαγές που αναμένεται να δούμε μέσα στα επόμενα είκοσι με τριάντα χρόνια βρίσκονταν σε εμβρυακό στάδιο κατά την σύνοδο του Ουρανού – Πλούτωνα των 60’s και διάφορους άλλους αστρολογικούς κύκλους και διελεύσεις.

Έχουμε προχωρήσει από τον αγώνα για τα πολιτικά δικαιώματα, την ισότητα των φύλων, τη σεξουαλική απελευθέρωση και τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, σε νέες ιδέες σχετικά με τη νεύρο-ποικιλότητα (neurodiversity), την αύξηση των δικαιωμάτων για άτομα με αναπηρίες, την έκθεση και δημοσιοποίηση κρουσμάτων σεξουαλικής χειραγώγησης και κακοποίησης με το κίνημα του #MeToo, καθώς και τον ορισμό πλήθους σεξουαλικών ταυτοτήτων και φύλων.

Η συνεχείς αποκαλύψεις συστηματικής φυλετικής και οικονομικής αδικίας έχουν εξελιχθεί από έναν απλό ψίθυρο σε εκκωφαντικό θόρυβο, με μια δυνατή και αυξανόμενη κραυγή για μόνιμες, σημαντικές αλλαγές. Βέβαια, δεν πρόκειται για μια διαδικασία χωρίς αντιστάσεις, αλλά φαίνεται πως έχει αναπτυχθεί μια σημαντική μάζα που απαιτεί πραγματική ισότητα σε όλους τους τομείς της ζωής.

Η ανάδειξη της ενέργειας του Υδροχόου τώρα και στο μέλλον, δείχνει πως ο ανθρώπινος πολιτισμός θα εκτιμήσει την αυθεντικότητα, την ελευθερία και πως ίσως, κάποιοι θα αγκαλιάσουν την πνευματική αφύπνιση. Ο Υδροχόος είναι επίσης το ζώδιο της διανόησης και του ορθολογισμού, γεγονός που υποδηλώνει μια αυξανόμενη εκτίμηση της επιστήμης και της κριτικής σκέψης. Φαίνεται πως θα υπάρξει άνθιση στην τάση ομαδοποίησης και ένωσης δυνάμεων, με σκοπό την επίλυση ανθρωπιστικών προβλημάτων.

Κάποιοι από εμάς ελπίζουμε σε έναν ουτοπικό Υδροχοϊκό κόσμο στις αστρολογικές κρυστάλλινες σφαίρες μας. Άλλοι πάλι, υπενθυμίζουν πως, η σκιά του Υδροχόου περιλαμβάνει δυστοπικά σενάρια αποστασιοποίησης και αποξένωσης, την απώλεια των ατομικών δικαιωμάτων στον βωμό του συνόλου, και ίσως, ωμή ψυχρότητα. Πάνελ θανάτου; (Death panel – Αμερικανικός πολιτικός όρος που σχετίζεται με την ομοσπονδιακή νομοθεσία περί υγειονομικής περίθαλψης για την κάλυψη των ανασφάλιστων). Διανομή νερού; Ποιος αποφασίζει σε έναν κόσμο με Αιγοκερίσιους περιορισμούς;

Βρισκόμαστε σε έναν γενναίο νέο κόσμο.
Πώς μπορούμε όλοι να εξελιχθούμε, καλλιεργώντας την ευαισθητοποίηση για τη νέα εποχή;
Τι σημαίνουν αυτές οι αλλαγές για τον αστρολόγο και την επαγγελματική μας πρακτική;

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Ήταν ανέκαθεν σημαντικό, οποιοσδήποτε αναλαμβάνει συμβουλευτικό ρόλο να έχει διαπολιτισμική συνείδηση. Άθελα μας προξενούμε κακό όταν κάνουμε γενικευμένες υποθέσεις για άλλους ανθρώπους ή πιστεύουμε ότι όλοι οι άλλοι είναι σαν εμάς. Στο παρελθόν, χρειάζονταν να γνωρίζουμε τουλάχιστον κάποια βασικά στοιχεία για τις πολιτισμικές συνήθειες άλλων κρατών, ή τις φυλετικές και εθνοτικές διαφορές, μαθαίνοντας να διατηρούμε ανοιχτό μυαλό και ενσυναίσθηση.

Τα τελευταία χρόνια, η ενηλικίωση των δύο μεγάλων γενεών – των Millennials και των Generation Z – έχει γεννήσει διευρυμένες φιλοσοφίες κοινωνικής δικαιοσύνης και εντελώς νέα λεξιλόγια. Αγκαλιάζουν την ισότητα και την αποδοχή της διαφορετικότητας – κι επίσης τείνουν να αγαπούν και να δέχονται την αστρολογία χωρίς περεταίρω ερωτήσεις.

Εάν είμαστε μεγαλύτεροι αστρολόγοι, ενδέχεται να συνεχίσουμε να βλέπουμε πελάτες της δικής μας ηλικιακής και δημογραφικής ομάδας αλλά, αν θέλουμε να υποστηρίξουμε και να βοηθήσουμε τις νεότερες γενιές, και να συμβάλλουμε στις αναγκαίες κοινωνικές αλλαγές, θα χρειαστεί να καλλιεργήσουμε την επίγνωση των απελευθερωτικών φιλοσοφιών.

Ένα πρόσφατο άρθρο στην Washington Post2 ισχυρίζεται πως «1 στους 6 ενήλικες Gen Z είναι LGBT. Και αυτό το ποσοστό ίσως να συνεχίσει να αυξάνεται». Αυτό το άρθρο βασίζεται σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση. Τα στατιστικά μοιάζουν αληθινά ή και συντηρητικά αν λάβω υπόψη την προσωπική συμβουλευτική μου εμπειρία. Ίσως να έχετε προσέξει πως άτομα κάθε ηλικίας, αλλά ιδιαίτερα οι νεότεροι ενήλικες, πλέον αυτό-προσδιορίζονται ως gay ή λεσβίες, αμφίφυλοι, trans-gender, διεμφυλικοί ή φυλοακαθόριστοι. Εάν δεν έρθουν οι ίδιοι για συνεδρία, είναι πιθανό να έρθουν οι γονείς ή οι παππούδες τους να ζητήσουν υποστήριξη ώστε να τους βοηθήσετε να κατανοήσουν και να αποδεχτούν τα μέλη της οικογένειάς τους.

Οι προσδοκίες στον τομέα των σχέσεων έχουν επίσης αλλάξει σημαντικά, καθώς οι νεότερες γενιές αγκαλιάζουν την ιδέα να είναι μόνοι, μη-μονογαμικοί ή πολυγαμικοί, βρίσκουν την ιδέα της α-σεξουαλικότητας ως υγιή ταυτότητα, και καλοβλέπουν πλήθος άλλων μη παραδοσιακών επιλογών. Μπορούμε να προβλέψουμε πως αυτή η τάση θα συνεχίσει όσο θα προχωράμε βαθύτερα στην Υδροχοϊκή ενέργεια, ιδιαίτερα μετά το 2024 οπότε και ο Πλούτωνας θα περάσει στο ζώδιο του Υδροχόου.

Η ισότητα για όλους, ιδιαίτερα για τα άτομα με σκούρο χρώμα δέρματος και τους
αυτόχθονες (BIPOC), και η ουσιαστική δουλειά που πρέπει να γίνει για τη δημιουργία ενός δίκαιου συστήματος, χτίζει την δυναμική. Εάν είμαστε λευκοί, μας ζητείται να μάθουμε για τον ρατσισμό και να κατανοήσουμε πώς το «λευκό» προνόμιο μας έχει δώσει πλεονεκτήματα, εις βάρος των περιθωριοποιημένων ομάδων. Δεν πρόκειται για ένα εύκολο έργο. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θεωρούν τους εαυτούς τους ρατσιστές και δεν θα προέβαιναν συνειδητά σε διακρίσεις ή δεν θα έβλαπταν άλλους που είναι διαφορετικοί.

Τώρα καλούμαστε να εξετάσουμε αυτά τα ζητήματα πιο βαθιά. Όλοι έχουμε ασυνείδητη προκατάληψη και, οι λευκοί άνθρωποι έχουν επωφεληθεί από το ισχύον σύστημα που θεωρεί δεδομένο το λευκό προνόμιο – από εγχειρίδια ιατρικών σχολών που δεν έχουν συμπεριλάβει τις ιδιαιτερότητες του μαύρου δέρματος, έως τα υψηλότερα στατιστικά επίπεδα της αστυνομικής βίας απέναντι σε άτομα χρώματος. Όσοι από εμάς αληθινά υποστηρίζουμε την πρόθεσή να μην κάνουμε διακρίσεις ή να βλάψουμε, αισθανόμαστε την υποχρέωση να βοηθήσουμε το έργο της διάλυσης αυτού του άδικου συστήματος. Αυτό υπερβαίνει τις πολιτικές πεποιθήσεις. Αφορά την υπεράσπιση των οικουμενικών αξιών της δικαιοσύνης και της ανοχής.

Αυτό αναδεικνύει την πνευματική Αρχή πως, αφού είμαστε όλοι ΕΝΑ, όταν κάποιος πάνω στον πλανήτη υποφέρει – άνθρωποι, ζώα, φυτά – τότε υποφέρουμε όλοι. Οι πολιτιστικές διορθώσεις που ωφελούν τις περιθωριοποιημένες κοινότητες μας βοηθούν όλους ενεργητικά και παρέχουν έναν υγιέστερο, ολοκληρωμένο κόσμο για όλους.

Μια ακόμη σημαντική αλλαγή που ζυμώνεται είναι η χρήση της «φυτικής φαρμακευτικής». Ψυχεδελικά προϊόντα που κάποτε θεωρούνταν ζημιογόνα και παράνομα, χρησιμοποιούνται πλέον για την ίαση PTSD – Διαταραχή Μετατραυματικού Στρες – και άλλων ψυχικών/συναισθηματικών διαταραχών.

Και ο χρηματοοικονομικός μας κόσμος έχει φτάσει στα όρια του. Πρέπει να αγωνιστούμε επειγόντως για την βιώσιμη χρήση και κατανομή πόρων. Είμαστε ώριμοι για μια οικονομική επανάσταση, κάτι που φαίνεται από την επινόηση του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, όπως και την εισοδηματική πίεση σε όλο τον κόσμο.

Όντας επαγγελματίες αστρολόγοι που προσπαθούμε να υποστηρίξουμε τους πελάτες, διδάσκουμε, ή γράφουμε άρθρα και βιβλία που ευθυγραμμίζονται με την εποχή, θα πρέπει να διαθέτουμε γνώσεις όλων αυτών των σύγχρονων πολιτιστικών θεμάτων.

Αναρωτιέστε γιατί…;

ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ

Η αστρολογία προσφέρει μια βαθιά και διαφορετική εικόνα της ουσίας ενός ατόμου και της ζωής του. Έχουμε την δυνατότητα να «δούμε» τους ανθρώπους με έναν τρόπο που σπάνια φαίνεται ή που οι ίδιοι θέλουν να φανεί. Όταν σκιαγραφούμε επιδέξια έναν χάρτη, χωρίς ερμηνείες που βασίζονται στον φόβο, ή τις δικές μας ισχυρές προσωπικές απόψεις για το τι συνιστά μια «σωστή» ζωή, έχουμε την ικανότητα να αποτελέσουμε μια θεραπευτική δύναμη. Μπορούμε να είμαστε εκείνοι που βλέπουν την ουσία ενός ατόμου, επικυρώνοντας και υποστηρίζοντας τους να είναι ο πραγματικός αυθεντικός τους εαυτός.

Από την άλλη πλευρά, τα ασυνείδητα και τυφλά μας σημεία, μεταφέρουν τον κίνδυνο να προκαλέσουμε βλάβη στους πελάτες και τους μαθητές μας, εάν δεν είμαστε προσεκτικοί. Μπορεί να υποθέσουμε πως, ένας ανύπαντρος πελάτης θέλει να παντρευτεί, ή ότι έχει συγκεκριμένες ποιότητες εξαιτίας της φυλής του ή ότι μπορεί ή δεν μπορεί να κάνει κάτι εξαιτίας μιας αναπηρίας. Μπορεί να μην καταλάβουμε ότι χρησιμοποιούν την αντωνυμία «αυτοί» για να περιγράψουν τον σύντροφό τους. Μπορεί να αισθανθούν την έλλειψη σεβασμού από μέρους μας όταν δεν προσπαθούμε αρκετά να τους αποκαλέσουμε με το νέο τους όνομα, που αντικατοπτρίζει τη μη-δυαδική τους ταυτότητα. Μπορεί να μην καταλαβαίνουμε πότε αντιδράνε στην ερμηνεία της ιστορίας. Μπορεί να κάνουμε λάθος στην χρήση των λέξεων όταν δεν γνωρίζουμε τους τελευταίους ευαίσθητους προσωποκεντρικούς τρόπους για να περιγράψουμε κάποιον: ένα «άτομο χωρίς σπίτι» vs «άστεγος» ή «ένα άτομο με αναπηρία» vs «ανάπηρο άτομο». Ο πρώην «εθισμένος» μπορεί τώρα να περιγραφεί ως «άτομο με προβλήματα χρήσης ουσιών». Αυτές οι αλλαγές στο λεξιλόγιο μας αρχικά μπορεί να φαίνονται ασήμαντες αλλά, η προσπάθεια γίνεται ώστε να σταματήσουμε να δαιμονοποιούμε τους ανθρώπους, να σταματήσουμε να τους βάζουμε ταμπέλες με τρόπους που τους πληγώνει. Οι ασυνείδητες προκαταλήψεις μας και η έλλειψη συνειδητότητας μπορούν να σαμποτάρουν την προσπάθειά μας να προσεγγίσουμε τους ανθρώπους και να τους κρατήσουμε στο δοχείο κατανόησης.

Είναι ευθύνη μας ως επαγγελματίες να ενημερωθούμε για αυτές τις πολιτιστικές τάσεις, να είμαστε όσο πιο αντικειμενικοί και μη-επικριτικοί μπορούμε. Δεν χρειάζεται να κατανοήσουμε τα πάντα σχετικά με τις τελευταίες αντιλήψεις και φιλοσοφίες ζωής, αλλά βοηθά να γνωρίζουμε τη γλώσσα και να κατανοήσουμε τις έννοιες. Δεν θα πρέπει να περιμένουμε από τους πελάτες μας να μας «εκπαιδεύσουνε» σε αυτά τα ζητήματα κατά την διάρκεια της συνεδρίας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ένα άτομο τρανσέξουαλ μπορεί να έχει ένα «νεκρό όνομα» με το οποίο δεν επιθυμεί πλέον να αποκαλείται, και πως οι προσωπικές αντωνυμίες των ανθρώπων περιλαμβάνουν το «αυτά». Αστεϊσμοί και υποθέσεις που μπορεί να έκαναν οι άνθρωποι πενήντα χρόνια πριν, είναι πλέον επιβλαβή για έναν ευαίσθητο πληθυσμό. Δεν σημαίνει ότι δεν ήταν επώδυνο στο παρελθόν, αλλά η κοινωνία δεν μας έδινε την δυνατότητα να παραπονεθούμε. Η βλάβη που προκαλούνταν, την κατάπιναν και την καταπίεζαν με κάθε αστείο κάθε φορά.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ

Σε πιο άμεσο επίπεδο, η τρέχουσα διέλευση του Βόρειου Δεσμού στους Διδύμους / Νότιου Δεσμού στον Τοξότη, μας προσκαλεί να αφήσουμε τις παλαιές και ακραίες πεποιθήσεις, ενώ συγχρόνως ακούγοντας τους άλλους γινόμαστε πιο ανοιχτόμυαλοι.

Μαθαίνοντας και ακούγοντας κάνουμε το πρώτο βήμα. Επαναλαμβάνω πως, οι περισσότεροι από εμάς υποθέτουμε πως δεν είμαστε ρατσιστές διότι καταδικάζουμε την ΚΚΚ (Κου-Κλουξ-Κλαν ) και πιστεύουμε πως αποδεχόμαστε όλους τους ανθρώπους, και συχνά σέρνουμε μαζί έναν «μαύρο φίλο». Ακόμα, ενδέχεται να είμαστε ασυνείδητα ένοχοι για «μικροεπιθέσεις», λέξεις και ενέργειες που προκαλούν βλάβη σε BIPOC (μη λευκά άτομα) σε καθημερινή βάση. Μπορεί να πούμε, “Ουάου, γνωρίζεις πραγματικά καλή γραμματική”, με την υποβόσκουσα υπόθεση ότι δεν έχει λάβει εκπαίδευση, ή να προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε την αγάπη μας για τη κουζίνα της χώρας τους προκειμένου να υποδηλώσουμε ότι είμαστε ακριβώς σαν αυτούς. Το πρόβλημα είναι πως βιώνουν τέτοιου τύπου σχόλια καθημερινά. Οι περισσότεροι από εμάς εκλαμβάνουμε τις μικροεπιθέσεις μέσα από κριτικά και στερεοτυπικά σχόλια που αφορούν το βάρος μας, την εμφάνιση μας, την ηλικία ή το φύλο μας. Μια γυναίκα περιέγραψε την μικροεπίθεση ως μια μέλισσα που την τσιμπά όλη μέρα. Υπάρχουν κάποια εξαίρετα βιβλία3 και ασκήσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε τους υποσυνείδητους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βλάψουμε τους άλλους, ή τους τρόπους με τους οποίους έχουμε ωφεληθεί από το «λευκό προνόμιο» χωρίς να συνειδητοποιήσουμε ποτέ, πόσο διαφορετικές είναι οι ζωές μας. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είχαμε μια σκληρή παιδική ηλικία και πολλοί από εμάς είχαμε αναμφίβολα, αλλά δεν είναι το ίδιο με το να έχουμε κι από πάνω, ένα χρώμα δέρματος ή άλλο χαρακτηριστικό που είναι ορατό κάθε στιγμή της ζωής σας, ζώντας μέσα σε μια κοινωνική δομή διακρίσεων.

Είναι σχετικά εύκολο να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας σε θέματα LGBTQ και ρευστότητας φύλου, προκειμένου να αποκτήσουμε μια βασική κατανόηση των ζητημάτων και της γλώσσας, έτσι ώστε όταν ένας πελάτης ρωτάει για αυτά τα πράγματα σε μια συνεδρία, να είμαστε άνετοι και να μην εκπλησσόμαστε, δίνοντας του χώρο να είναι ο αυθεντικός του εαυτός.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα ισχυρό κίνημα που κάνει αγώνα ώστε να αποδεχτούμε τη νεύρο-ποικιλομορφία με θετικό τρόπο παρά ως ένα πρόβλημα. Μπορούμε να μάθουμε να είμαστε ουδέτεροι στις διαγνώσεις αυτισμού ή άλλες μορφές διαφοροποίησης από τον κανόνα, ώστε να στηρίξουμε έναν πελάτη να έχει αληθινή αντίδρασή απέναντι στις διαφορές του εαυτού του ή μεταξύ των μελών της οικογένειας.

Δεν μπορούμε να υποθέτουμε πως όλοι έχουν τις ίδιες οικονομικές δυνατότητες. Αυτό που είναι φθηνό για μερικούς, είναι αδύνατον για άλλους. Εάν αυτό είναι εφικτό, μπορούμε να προσφέρουμε υποτροφίες, κλιμακωτές χρεώσεις ή άλλα πλεονεκτήματα για όσους έχουν ανάγκη.

Είναι σημαντικό να βεβαιωθούμε ότι οι υπηρεσίες μας είναι προσβάσιμες σε άτομα με ειδικές ανάγκες, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εάν βλέπουμε άτομα αυτοπροσώπως και υπάρχουν σκάλες, έχουμε άλλες επιλογές πρόσβασης; Μπορούμε να βοηθήσουμε έναν κωφό / βαρήκοο πελάτη να εργαστεί με VRS (Υπηρεσίες Τηλεδιερμηνείας) σε μαθήματα και εργαστήρια; Μπορούμε να εξασφαλίσουμε πως ο ιστότοπος μας μετατρέπεται εύκολα για άτομα με προβλήματα όρασης;

ΑΡΘΡΑ, ΟΜΙΛΙΕΣ & ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Μπορεί να ήταν χρήσιμο να τρέξετε τα άρθρα σας, τις σημειώσεις διαλέξεων και τα μαθήματα που διδάσκετε μέσα από το διαπολιτισμικό φίλτρο της νέας εποχής. Όπως δεν θα αποκαλούσατε πλέον μια γυναίκα ως κυρία Τζον Σμιθ, θα χρειαστεί να είστε προσεκτικοί με τους χάρτες των διάσημων ατόμων που χρησιμοποιείτε στη διδασκαλία σας. Γνωρίζετε την πραγματική αλήθεια για την ζωή τους, ή έχετε την προκατειλημμένη ιστορία που μάθατε πριν κάποιες δεκαετίες; Ίσως να είναι πρόκληση να κάνετε αυτή την έξτρα εργασία αλλά, εάν δεν το κάνετε, θα διαιωνίσετε και θα νομιμοποιήσετε ιστορίες που δεν ισχύουν. Ίσως θα έπρεπε να παραλείψετε φωτογραφίες που απεικονίζουν έντονα θέματα ή να μπαίνει προειδοποίηση για το θέαμα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην αναλύουμε ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας μέσα από τις προσωπικές μας προκαταλήψεις – και αυτό ισχύει για όλες τις πλευρές. Κάποιοι προτείνουν πως θα έπρεπε να αποφεύγουμε την ανάλυση χαρτών των ανθρώπων που μόλις έχουν πεθάνει, ειδικά όταν εμπλέκονται κοινωνικά φορτισμένες περιστάσεις.

Με το να κάτσουμε κάτω και να σκεφτούμε πώς οι πράξεις μας επηρεάζουν τους άλλους, θα μας αποτρέψει να κάνουμε άθελα μας γκάφες που θίγουν.

Κατά την εισαγωγή των μαθημάτων όπου ο καθένας παρουσιάζει τον εαυτό του, μπορείτε να μοιραστείτε αντωνυμίες που χρησιμοποιούνται (αυτή / αυτή, αυτός / αυτός), έτσι ώστε να ενθαρρύνετε τους μη-δυαδικούς και τρανσέξουαλ ανθρώπους να μοιραστούν τις δικές τους αντωνυμίες πιο άνετα. Ακόμη καλύτερα, ο καθένας μπορεί να πληκτρολογήσει τις αντωνυμίες του στα Zoom-pro αρχεία. Έτσι είναι πιο εύκολο να ακολουθήσετε τις προτιμήσεις του κάθε ατόμου ξεχωριστά μέσα σε ένα μεγάλο γκρουπ.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ

Είναι σημαντικό να επικοινωνήσουμε με αστρολόγους και μαθητές από περιθωριοποιημένες ομάδες και να τους καλέσουμε να συμμετάσχουν ως μέλη, ομιλητές και – γιατί όχι – να αναλάβουν ηγετικούς ρόλους.

Ίσως χρειαστεί να αυξήσουμε το επίπεδο των υποτροφιών και εκπτώσεων που προσφέρουμε, προκειμένου να επιτρέψουμε στους οικονομικά αδύναμους να έχουν θέση στο τραπέζι. Είναι θέμα οπτικής αν προκύπτουν ανησυχίες για προσχηματική υποστήριξη των μειονοτήτων.

Η βαθύτερη εσωτερική διεργασία μας εξασφαλίζει ώστε, οι προσπάθειές μας να συμπεριλάβουμε όλους, να βασίζονται στην ειλικρινή πεποίθηση ότι είναι προς το συμφέρον όλων να είμαστε πραγματικά ένας χώρος χωρίς αποκλεισμούς.

Ένα δώρο της πανδημίας υπήρξε το αυξημένο κύμα εικονικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συνεδρίων που επέτρεψαν σε άτομα από όλο τον κόσμο και σε άτομα με περιορισμένο προϋπολογισμό να συμμετάσχουν. Έχουμε δει επίσης πως, η συνεχής βελτιωμένη τεχνολογία καθιστά εφικτή την προσφορά CC (υπότιτλοι) ή VRS για μετάφραση σε μαθητές με προβλήματα ακοής. Πολλοί από εμάς έχουμε μεγάλες βιβλιοθήκες καταγεγραμμένου περιεχομένου που μπορεί να τρέξει μέσα από έναν CC μεταφραστή και στη συνέχεια να επεξεργαστούμε το υλικό για λόγους σαφήνειας.

Όλοι μας θα ανθίσουμε όσο παρακολουθούμε συνεχή εκπαιδευτικά προγράμματα ηθικής και ευαισθητοποίησης. Ο νεοσύστατος οργανισμός IAEA (Διεθνής Ένωση Δεοντολογίας στην Αστρολογία), αναλαμβάνει τον ηγετικό ρόλο ως οργανισμός ομπρέλας για την τυποποίηση των δεοντολογικών κανόνων.

Τόσο ο OPA όσο και ο ISAR έχουν εξαιρετικά εκπαιδευτικά προγράμματα Συμβουλευτικών Δεξιοτήτων που περιλαμβάνουν την διαφορετικότητα & την ευαισθητοποίηση, αλλά βρίσκονται ακόμη στην αρχή τους.

Η επίγνωση είναι μια διαδρομή ζωής. Δεν είναι απλώς ένα εργαστήριο.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Ένα από τα προτερήματα της αποδοχής της αστρολογίας στο ρεύμα της εποχής είναι πως μπορεί να αποφέρει πληθώρα πελατών που αναζητούν συνεδρίες αστρολογίας και αντίστοιχους καθηγητές. Ο τομέας μας αναπτύσσεται και έχει μεγάλες δυνατότητες να υποστηρίξει την εξέλιξη καθώς, οι άνθρωποι αναζητούν ουσιαστικές εργασίες, το κατάλληλο μέρος για να ζουν, υγιείς σχέσεις – όλα τα ερωτήματα που συνήθως τίθενται αλλά με πολύ περισσότερη αβεβαιότητα στον κόσμο.

Εάν θέλουμε να είμαστε εναρμονισμένοι και να υποστηρίξουμε τη διαδικασία αφύπνισης σε αυτόν τον όμορφο πλανήτη, θα πρέπει να καλλιεργήσουμε την δική μας πολιτιστική συνείδηση. Να είμαστε μέρος του ακτιβισμού της περιβαλλοντικής και κοινωνικής δικαιοσύνης. Ναι! θα μάθουμε περισσότερα και θα ακούσουμε περισσότερα αλλά, στην συνέχεια θα πρέπει να λάβουμε επίσης ουσιαστική δράση ώστε να υποστηρίξουμε την πρόοδο αυτής της νέας εποχής.

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ

  1. Συνοδικός κύκλος ονομάζεται η συνάντηση δύο πλανητών, και η οποία σηματοδοτεί την έναρξη ενός κύκλου όπου οι ενοποιημένες τους ενέργειες, μας επηρεάζουν όλους. Στην συνέχεια μπορείτε να παρακολουθείτε τα τετράγωνα, τις αντιθέσεις και άλλα σημεία καμπής μεταξύ των δύο πλανητών, με παρόμοιο τρόπο που παρακολουθούμε τον κύκλο της Νέας Σελήνης, η οποία δεν είναι τίποτα περισσότερο από τον συνοδικό κύκλο της Σελήνης και του Ήλιου.
  2. Άρθρο «1 στους 6 Gen Z ενήλικες είναι LGBT. Και αυτός ο αριθμός μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται» And This Number Could Continue to Grow”
  3. www.bookpeople.com/anti-racist-reading-list

Η Kay Taylor είναι εξελικτική αστρολόγος (evolutionary astrologer), συγγραφέας και καθηγήτρια. Συνδυάζει στην πρακτική της την μετασχηματιστική αστρολογία με την διαισθητική γνώση, την ψυχοσύνθεση, την φιλοσοφία της γιόγκα και τον πλούτο της θεραπευτικής σοφίας για πάνω από 35 χρόνια. Η Kay ασχολείται ενεργά με τον OPA (Organization for Professional Astrology) για πολλά χρόνια. Το 2018 προσχώρησε στο Διοικητικό Συμβούλιο ως Διευθύντρια Εκπαίδευσης (Education Director) και το 2020 ανέλαβε το ρόλο της Προέδρου. Είναι επίσης καθοδηγήτρια στο πρόγραμμα Ομάδας Ομότιμων (Peer Group Leader) και συν-ιδρύτρια του Εκπαιδευτικού προγράμματος Συμβουλευτικών Δεξιοτήτων (Consulting Skills Training).

Η σχολή της Kay Taylor «Soul Path School» εκπαιδεύει διορατικούς επαγγελματίες και εξελικτικούς αστρολόγους. Στις εκδόσεις βιβλίων της βρίσκουμε τα, Soul Path Way (2016), An Intuitive Life (blog for astrology.com 2008-2014), και κεφάλαια για την ανθολογία του “The Professional Astrologer” (2015) και “Essential Astrology” (2022). Είναι πιστοποιημένη από τους OPA, ISAR CAP και NCGR Level II, και διατηρεί μια ακμάζουσα συμβουλευτική πρακτική πλήρους απασχόλησης με έδρα το SF Bay Area.

$