OPA Astrology Store LogoHvordan få Finesse i Vanskelige Tolkingssituasjoner

Posted in Scandinavia

AV KAY TAYLOR
Translation by Linda Lid.

Kunsten å ta opp vanskelige problemer som vises i horoskopet, kan være et av de mest utfordrende problemene som konsulterende astrologer står overfor. Astrologi er et symbolsk språk. Vi lærer gjennom studier eller gjennom personlig- og klient- erfaring hva disse symbolene kan bety, men det er en rekke muligheter for hvordan hver planet og tegn manifesterer seg i faktisk virkelighet. Når vi legger til aspekterende planeter, er mange scenarier mulig, koblet tematisk, men potensielt annerledes.

Når temaet er enkelt, er det ikke så utfordrende å evaluere og diskutere, og klienten er generelt imøtekommende. Men når vi ser potensialet for smertefulle, traumatiske opplevelser klienten kan ha hatt – eller kanskje fortsatt opplever – trenger vi følsomhet og dyktighet for å ta opp disse temaene på en måte som støtter klienten og ikke gjør ytterligere skade. Vi ønsker å snakke sant, men vi må være sikre på at klienten er åpen og stabil nok følelsesmessig til å utforske de smertefulle eller kompliserte minner. De fleste av oss er ikke psykoterapeuter. Vi bør være forberedt på å henvise klienter til andre fagpersoner hvis vi mener at klientens traumer er utenfor vårt praksisområde.

Når en klient er i psykoterapi, vil terapeuten normalt bygge tillit gjennom en rekke økter før han konfronterer traumer eller saboterende mønstre. Som astrologer føler vi ofte presset av tid og forventninger til å yte. Vi har kanskje bare den ene økten – en time eller to – for å pakke ut klientens liv, psykologiske natur og fremtid fullstendig. Men klienten i sin første tolking har kanskje absolutt ingen anelse om hvor mye astrologen kan vite om dem. De kan ha satt opp en økt av nysgjerrighet, og forventet noe bare litt mer spesifikt enn Soltegn-astrologi. De kan bli sjokkert over å oppdage at astrologen vet mer om hvem de er enn nesten alle i livet.

Hvordan vet vi om klienten er klar for en sensitiv diskusjon?

1. Samtykke – Sjekk inn med klienten

Ikke trekk inn sensitive emner uten å sjekke inn med klienten. Hvis de stiller deg et bestemt spørsmål, kan du anta at de er klare for svaret. Men hvis de ikke spør, trå lett inn i emnet. ” Jeg ser for meg at du har hatt noen intense problemer i dine primære forhold de siste to årene. Hvordan har det vært for deg?” Eller: “Vil du utforske barndomstemaene som vises i horoskopet ditt? Det ser ut som det var ganske utfordrende …” Det er ikke vår rett å tvinge vår tro på en klient, inkludert det vi tror de trenger å vite fra horoskopet. På den annen side kan vi være uaktsomme hvis vi helt ignorerer de sterke temaene i livet deres, eller sannsynlige muligheter de vil møte i fremtiden. Det må være en balanse.

2. Bruk språket for muligheter med mindre vi har vitenskapelig bevist 100% sikkerhet

(som vi selvfølgelig ikke har fordi horoskopet er komplisert og fri vilje eksisterer til en viss grad) kan vi ikke komme med definitive uttalelser. Dessuten er folk i stand til å høre oss med å gå mindre i forsvar når vi myker opp språket vårt slik at de kan godta eller avvise, eller å finjustere forslaget vårt. Bruk ord som muligens, kanskje, kan være, normalt, ofte eller potensielt. Dette styrker klienten.

3. Det er ikke en monolog

En konsultasjon bør være interaktiv, ikke en monolog. Du trenger ikke å bevise at du vet alt, og heldigvis i disse dager er flere og flere kunder utdannede kunder som vet at en god tolking er en interaktiv prosess. En persons bevissthet er ikke synlig i horoskopet. Vi må snakke med kundene våre – og lytte mellom linjene til spørsmålene deres – for å vite hvordan de opplever sitt astrologiske potensial. Hvis det ikke er mulig å ha en samtale av en eller annen grunn, er det best å nevne utvalget av muligheter for å tillate uttrykk for deres frie vilje.

4. Gi slipp på egen tilknytning

Vennligst ikke krangle med klienter! Hvis de ikke resonerer med det du nettopp har sagt, kan det være et spørsmål om din tolkning av symbolene, eller deres unike opplevelse. Uansett er de herre over sitt liv. Deres perspektiv betyr noe. Dobbeltsjekk fødselsdataene deres for å sikre at de er riktige. Hvis de fortsatt ikke kobler seg til tolkningen, la det gå. Kanskje det ikke har kommet opp for dem ennå. Kanskje de ikke ser den kvaliteten om seg selv nå, men vil senere. Mars i det niende huset er hersker i mitt horoskop. Da jeg var yngre, fortalte flere astrologer meg: “Å, du må elske utenlandsreiser.” Sannheten var at jeg var en enslig mor med små barn… Jeg skulle ingen steder. Da barna var eldre, viste det seg at jeg elsket å reise. På tidspunktet for avtolkingene kunne jeg ikke se forbi skolelunsj og neste regning å betale.

5. Empati og medfølelse

Empati og medfølelse er medisinene som letter helbredelse i hver tolking. Når du holder klienten med medfølelse, vel vitende om at vi alle gjør så godt vi kan på denne steinete veien i livet er du i stand til å formidle sann empati. Du kan se klienten som et helt vesen, og jobbe med sine unike utfordringer, med deg som en guide – lik en spesiell ferdighet som kan gjøre dem i stand til å ta bemyndigende valg. Måten du uttrykker din astrologi på vil være bekreftende og styrkende, og ikke dømmende, fatalistisk eller kritisk. Det er viktig å unngå sympati også. Dette kan innebære at du føler deg overlegen og lei deg for dem. For å oppsummere kan vi se mye i et horoskop. Vi trenger ikke å fortelle en person hver eneste ting vi vet de første seksti minuttene etter at vi har møtt dem. Vi er relativt fremmede i en unik intim situasjon. Følg din plan. Hold deg hjertesentrert. Lytt dypt og stol på din intuisjon for å veilede deg til de riktige ordene for øyeblikket.

 

Kay TaylorKay Taylor er en evolusjonær astrolog, forfatter og lærer som har integrert transformasjons-astrologi med intuitiv mestring, psykosyntese, yogafilosofi og et vell av helbredende visdom i over 35 år. Kay har vært involvert i OPA (Organization for Professional Astrology) i mange år, og ble med i styret i 2018 som utdanningsdirektør og gikk opp til rollen som president i 2020 der hun også er «peer group leader» og var med på å skape «Consulting Skills Training». Kay sin «Soul Path School» trener intuitive fagfolk og evolusjonære astrologer. Publikasjoner inkluderer Soul Path Way (2016), An Intuitive Life (blogg for astrology.com 2008-2014), og kapitler for antologiene “The Professional Astrologer” (2015) og “Essential Astrology” (2022). Sertifisert av OPA, ISAR CAP og NCGR Level II, opprettholder hun en blomstrende fulltids konsulentpraksis basert i SF Bay Area.

$